Inspirationen är borta…

Tyvärr så har jag landat i en rejäl svacka när det gäller skrivandet. Lektörsutlåtandet har kommit och jag borde gräva ner mig i mitt senaste manus, men jag har ingen inspiration för att göra det. Utlåtandet ligger och skriker på mig…
Glädjen och kärleken till skrivandet är inte hos mig just nu och har tyvärr inte funnits här på ett tag. Jag tar en paus här i bloggen och återkommer när jag känner för det, helt enkelt.

Google maps, min bästa vän!

Av någon helt oförklarlig anledning så utspelar sig alla mina tre utgivna böcker till en liten (eller stor) del i ett annat land i världen. Även den fjärde boken kommer att till största delen utspela sig på en annan plats än Sverige. Jag kan helt ärligt inte svara på varför det har blivit såhär. Det bara faller sig så naturligt varje gång. Läs mer

Manuslös

lektörenLektören har trätt in i processen. Just nu är jag manuslös…

Mitt manus är nämligen hos en lektör för tillfället. Den 13 april kommer manuset tillbaka med massor av kommentarer och ett utlåtande som förhoppningsvis ska hjälpa mig att göra manuset ännu bättre.

Jag har aldrig skrivit ett manus som jag haft så ambivalenta känslor inför. I ena sekunden hatar jag det och blir arg för att jag lagt ner så mycket tid och så mycket arbete på något som inte blev bra. I andra sekunden älskar jag det och undrar hur det kommer kännas att erövra världen med den boken.

Jag tror att ett lektören är precis vad jag behöver just nu, för att inse att jag har rätt. Angående det ena eller det andra…

6 myter om vad som bäst säljer bra böcker

Sölve Dahlgren är författare och bloggar på sin hemsida. Jag brukar gå in lite då och då för att läsa hans blogginlägg som brukar vara riktigt bra. Jag vill posta ett inlägg som jag fastnade för lite extra. Jag fastnade för det eftersom det är så otroligt svårt att nå ut med sina böcker. Jag dras dessutom med problemet att jag skriver snabbare än vad jag säljer, vilket betyder att mitt lager av böcker är alldeles för stort…

Sölve har skrivit ett inlägg med 6 myter om vad som bäst säljer bra böcker

Läs mer

Det finns saker som jag verkligen inte vill göra

För några dagar sedan läste jag något om Stand Up Comedy. Vad det var jag läste är totalt ointressant. Dels för att jag inte ens kommer ihåg vad det var jag läste. Men mest för att den här blogginlägget ska handla om mig Hur som helst. När jag läste tänkte jag att:

Nej fy fan, Stand up är något som jag aldrig skulle vilja göra.

Efter det började jag tänka på fler saker som jag faktiskt inte alls känner någon som helst längtan efter… Jag tänkte skriva ner en liten lista. På det sättet kan jag gå tillbaka till den listan när jag, förmodligen under påverkan av alkohol, går med på att göra en av dessa saker och behöver påminna mig om att:

NEJ Tessie, du vill inte det här! Läs mer

Skrivarpoddar. Författarpoddar. Bokpoddar.

Det finns många poddar av författare. Det finns också många poddar om författare.

Jag lyssnar inte jättemycket på poddar egentligen. Jag följer en…
Ägaren på min thaiboxningsklubb gör en podd där han och en tjej träffar och intervjuar folk som på ett eller annat sätt entreprenörar inom träning.

”Entreprenörar”, där måste jag nog ha kommit på ett nytt ord… HALLÅ SAOL!

författarpoddHur som helst, så är jag ingen stor lyssnare av poddar. Men jag har i alla fall grottat ner mig lite i poddar och tänkte länka till ett par för dig som faktiskt vill lyssna på eller om författare.
All for you my friend
I och med att jag inte lyssnat på dom så kan jag inte direkt tipsa om dom. Jag bara upplyser här nu, okej? Jag avskriver mig allt ansvar om du blir besviken. Men av 15 stycken länkar så kanske du hittar en eller två som tilltalar dig!
Den korta beskrivningen av varje podd är förkastlig. Jag vet. Men gå in på länken så får du all information du behöver för att välja om du vill lyssna eller inte. Läs mer

Något som skrämmer mig

Det är att läsa om mina böcker. Fram för allt när jag tänker på min debutroman. Den läste jag precis när den kommit från tryckeriet. Sedan dess har jag inte läst den. Dom andra två har jag inte läst sedan jag skickade dom till tryckeriet.

Någon gång skulle det vara roligt att läsa om dom. Men det skrämmer mig fruktansvärt mycket att göra det… Läs mer

Goodreads – Håll koll på dina böcker

När jag är ute och handlar och går förbi en bokhandel brukade jag stöta på ett problem. Jag vill alltid köpa nya böcker. Det är inte problemet. Att jag aldrig läser böckerna och har världens högsta hög med böcker att läsa är ett problem, men det är inte vad det här inlägget handlar om. Problemet var att jag tittade på böcker som lät intressanta, köpte dom, kom hem, hittade exakt samma bok i min egen bokhylla.

Jag har flera dubbletter i min bokhylla. Jag har dessutom flera böcker som jag inte minns om jag över huvud taget har läst eller inte. Ska jag vara ärlig så handlar dom flesta chick lit om i princip samma sak…

Jag behövde ett system för det här. Jag googlade. Jag hittade systemet. Läs mer

Författarbilder

Jag surfade in på barnboksförfattaren Janina Kasteviks blogg för några dagar sedan. I en timme satt och läste inlägg efter inlägg. Bloggen var intressant och riktigt rolig.
Ett inlägg träffade mig. Det träffade mig så hårt att jag skrattade högt. Läs mer

Boktips

Jag har tipsat om lite böcker att läsa tidigare. I min värld handlar det i princip bara om chick lit, kärleksromaner och feel good. Men nu tänkte jag göra plats för några vänner till mig som läser lite andra genres än vad jag själv gör och låta dom komma fram med just deras boktips. Läs mer